Tel: 04 25 25 512 Faks: 04 25 25 511
Pošlji povpraševanje

Mavčni stropovi

Stropne obloge Rigips na podkonstrukciji, ki je vgrajena neposredno na nosilni strop, služijo v glavnem kot raven zaključek prostora, ki ga je mogoče barvati ali oblagati s tapetami. Uporabljajo se prednostno za renoviranje poškodovanih nosilnih stropov. Poleg stropnih oblog velikega formata in brez stikov je mogoče z uporabo stropnih plošč Rigips doseči optične poudarke.

 
- montažni stropovi 

- požarno odporni stropovi
(pregled požarno-zaščitnih stropnih konstrukcij je na voljo TUKAJ)

- stropni detajli

V nadaljevanju najdete dokumenta s tehnično podporo za:

- obloga stropa

- obokani strop


Obešeni stropovi Rigips z obešeno pritrjenimi lesenimi ali kovinskimi podkonstrukcijami se uporabljajo za znižanje višine prostora ali za zakritje inštalacij, ki potekajo v stropnem medprostoru. Poleg tega je mogoče z obešenimi stropovi v povezavi z izolacijo iz mineralne volne doseči dodatne prednosti:

- prihranke pri stroških za ogrevanje z izboljšanjem toplotne izolacije;

- izboljšanje izolacije pred zvokom v zraku obstoječega nosilnega stropa;

- znižanje ravni zvoka in reguliranje odmevnosti z luknjanimi ploščami in ploščami z režami;

- povečanje požarne zaščite.

Tehnična razlaga je na voljo TUKAJ.

Nadaljnja Rigipsova rešitev pa so akustični stropovi; ti so sinonim za obsežno ponudbo visoko kakovostnih in akustično učinkovitih luknjanih plošč in plošč z režami. Vgrajujejo se lahko tako brez stikov, kot tudi v obliki demontažnega kasetiranega stropa z različnimi variantami izdelkov, vzorcev in oblik robov. Individualno za najrazličnejše zahteve.

Več informacij o akustičnih stropovih je na voljo TUKAJ.